11 Δεκ Μεγάλα ραβιόλια γεμιστά με τρούφα και μους ανθότυρο
Υλικά για πρώτο πιάτο για 4 άτομα
500 γρ. ραβιόλες με τρούφα και μους ανθότυρο
50 γρ, βούτυρο λιωμένο ή ιδανικά βούτυρο με τρούφα
50 γρ. παρμεζάνα ή grana τριμμένη
10-15 σταγόνες λάδι τρούφας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλι ή για 1 λεπτό στα μικροκύματα
2. Σε 4 λίτρα νερό που βράζει, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα προσεκτικά τα ραβιόλια . Ανακατεύετε, αν χρειάζεται, πολύ προσεκτικά για να μην σπάσουν.
3. Στη διάρκεια του βρασμού μπορείτε να βάλετε ανάποδα για 1 λεπτό τα πιάτα να ζεσταθούν απ’ τους ατμούς πάνω απ’ τη κατσαρόλα. Τα σκουπίζετε με πετσέτα
4. Στα 4’ ακριβώς, βγάζετε τα ραβιόλια με δικτυωτή κουτάλα και τα σερβίρετε στα ζεστά πιάτα. Περιχύνετε πάνω απ’ το κάθε πιάτο, λίγο υγρό βούτυρο.
5. Με σπρέι ή απ’ το μπουκάλι, ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι τρούφας πάνω από κάθε πιάτο. Τρίβετε φρέσκο πιπέρι και μια-δυο κουταλιές παρμεζάνα.