Παπαρδέλες al pesto

Παπαρδέλες al pesto

ΥΛΙΚΑ:
• 500 γραμ. παπαρδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
• 2 κουταλιές κουκουνάρι
• 2 κούπες βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
• 3 χούφτες παρμεζάνα (grana padano ψιλοτριμμενη)
• 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμενο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά. Στο μulti βάζω το σκόρδο, κουκουνάρι, πιπέρι λίγη παρμεζάνα και λίγο λάδι και ανακατεύω. Μετά βάζω την υπόλοιπη παρμεζάνα το λάδι και το βασιλικό και γυρνώ μια δυο φορές. Προσέχω γιατί δεν κάνει να γυρίσω το βασιλικό πολλές φορές, θα χαλάσει και το χρώμα και η γεύση του.Τέλος, ανακατεύω τη σάλτσα στα φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά και γαρνίρω κάθε πιάτο με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τυρί και δυο φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.