23 Ιούν Ραβιόλια με γέμιση σπανάκι-ricotta σε σάλτσα ala creme τριών τυριών
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γραμμάρια ravioli
• 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
• 100 γραμμάρια ανθότυρο
• 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
• 50 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι
• Νερό
• Μία κουταλιά της σούπας βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενάμιση λίτρο νερό που βράζει, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ραβιόλι μας. Μετά από 3 λεπτά βρασμού, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο. Τοποθετούμε τα ravioli σε μία πιατέλα. Κόβουμε το ανθότυρο σε κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη βότκα, τα τυριά μας και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρουν τρεις βράσεις και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι πηκτή. Περιχύνουμε τα ravioli με τη σάλτσα μας και η συνταγή είναι έτοιμη.